çanakkale coğrafi konumu

Aşağıda programı verilen gezi Tam Gün Tur'dur.

Gezi esnasında görüp ziyaret edebileceğimiz bazı Şehitlikler, tarihi yer ve eserlerin fotoğrafları listemizin altındadır.

Grup yada ziyaretçilerin bölgeye gelişlerinde karşılanması, ziyaretçilerin zaman ve isteğine göre bilgilendirilerek günlük planın yapılması.

Çanakkale savaş alanları, cepheleri, Çanakkale Boğazı ve Çanakkale hakkında, Tarihi Milli Park hakkında kısa bilgiler verilmesi.

1:KİLİDBAHİR KALELERİ VE KANUNİ KULESİ

Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılan Kilitbahir kalesi ile Çanakkale Anadolu yakasında bulunan Çimenlik( Kal'ayı Sultaniye) kalesi, Kanuni zamanında yapılan,Sarı Kule(Namazgah.Kanuni Kulesi).

2:NAMAZGAH TABYALARI.

Grup ya da ziyaretçilerin isteğine göre buradaki savaş Malzemeleri Müzesinin ziyaret edilmesi. Müze ilk öğretim öğrencileri için ücretsiz, normal 2 tl, öğrenci 1 tl'dir.

Çanakkale Şehitlik Haritası

Haritanın Büyük Hali İçin TIKLAYIN!

3:SEYİD ONBAŞI VE RUMELİ MECİDİYE ŞEHİTLİĞİ

18 Mart 1915 günü Şehit olan Seyid Onbaşının arkadaşlarının gömülü bulunduğu Rumeli Mecidiye Şehitliğinin ve Mecidiye Tabyasının görülmesi.

Seyid Onbaşının 215kg(Kıyye) mermiyi kaldırdığı Tabya,Top ve o boyuttaki mermilerden örneklerin görülmesi 18 Mart ve Deniz Zaferinin, Seyid Onbaşı ve arkadaşlarının ve topçu bataryasının komutanı Yzb. MEHMET HİLMİ beyin ve diğer komutan ve arkadaşlarının hatıratlarından anlatılması.

4:SOĞANLIDERE ŞEHİTLİĞİ VE ŞAHİNDERE ŞEHİTLİĞİ

Soğanlıdere ve Şahindere bölgesinde gerçek Şehit mezarlarından kalan son örnekler görülüp ziyaret edilir. Araçların büyüklüğü ve grupların programına göre genelde bu Şehitliklerimizden biri ziyaret için tercih edilir.

5:ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDEMİZ

Şehitler Abidemiz, Savaş Rolyefi,59408 Şehidimizin isminin yazılı olduğu sembolik mezarlar, Atatürk ve yaralı asker anıtı, bölgenin gezilmesi için en az yarım saat serbest zamanın verilmesi.

6:SEDDÜLBAHİR YAHYA ÇAVUŞ ŞEHİTLİĞİ

Seddülbahir bölgesindeki İLK ŞEHİTLER anıtının, Seddülbahir kalesi, Ertuğrul koyu ve tabyasının, Çanakkale Boğazının girişinin tanıtımı ve tarihinin, YAHYA ÇAVUŞ ve arkadaşlarının destanının Bnb. MAHMUT SABRİ Beyin günlüklerinden, ve diğer kaynaklardaan anlatımı, Yahya çavuş Şehitliğinin Ziyareti.

Alçıtepe yada Seddülbahir Köylerinden birinde turun seyrine göre ihtiyaç molası.

7:ÇANAKKALE DESTANI TANITIM MERKEZİ

Haziran 2012 yılında ziyarete açılan tanıtım merkezinde Çanakkale savaşlarının çeşitli safhaları görsel filim şeklinde anlatılmaktadır. 11 Bölümden oluşan Simülasyon gösterisinde her bölüm yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Randevu alınması yada geldiğiniz zaman seyans durumuna göre biraz sıra bekliyebilirsiniz.Buradaki müze ve görsel bölümü izlemek ve görmek için en az 1,5 saat zaman gerekmektedir.

Kanlısırt, Mehmetçiğe saygı Anıtı, Karayörük Deresi Şehitliği, Lone Pine, Lağım Tünel girişleri ve Kırmızısırt Siperleri, Bomba Sırtı, Kesikdere Şehitliği, 57.Alay Şehitliği

8: 57.ALAY ŞEHİTLİĞİ

Cesarettepesi Mehmet Çavuş Anıtı, Conk bayırı ve Conktepe

9:CONKBAYIRI BÖLGESİ

Mustafa Kemal Atatürkün 25 Nisan 1915 günü kara muharebelerine başladığı 261 rakımlı tepe, Conkbayırı Mehmetçik zafer kitabeleri, Atatürkün saatine misket kurşununun çarptığı yer, Yeni Zelanda anıtı, Atatürkten sonra Anafartalar grup komutanı olan Fevzi Çakmak'ın kardeşi Şehit Üst.Nazif Çakmak'ın mezarı, Atatürk'ün gözetleme yeri.