Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

  • 28.10.2022
  • canakkale
Tam 99 yıl önce 28.10.1923  günü dünyaya  ve milletine  Gazi Mustafa Kemal ‘’ Efendiler Yarın Cumhuriyet ilan edeceğiz’ ’diyerek 1915 deki Çanakkale Savaşlarının Zaferleriyle Önsözünü yazıldığı  ve millet olma kavramı ile tanıştığı bu süreçin başlangıcından  Cumhuriyetin ilanı na kadar ki süreçte tüm dünya ya; yoksulluklara ,çeşitli imkansızlıklara hata askerini sevkini cepheler  gönderecek  mekanik ve hayvansal araçları yeteri sayıda  olmadığı için cephe savaşlarında  savacak askerini cepheye yakın illerden temin eden ordusu ile birlikte  savaşan, her katkıyı veren, özveride buluna  .yaşlısı, genci ,kadını, kızı ,öğrenci ve  bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesini Gazi Mustafa Kemal liderliğinde yönetenlerle birlikte  belirledikleri  Cumhuriyet  yönetim biçiminin  taçlandığı gündür. Cumhuriyet yönetim biçimiz  Türk Milletinin her zaman kırmız çizgisidir. Asırlarda geçse  değişmeyecektir.
Cumhuriyetimizi, üniter yapımızı ve imsaki milli sınırlarımızı  değiştirmek için  yıllardır uğraşanlara  emperyalist güçler ve onlarını maşa/kuklalarına  Türk Milletinin geçit vermeyeceğini dost ve düşmanın bilmesi gerekmektedir.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyetin kuruluşu sürecindeki  TBMM görev alan milletvekillerimiz, ordumuzun tüm mensupları , yaşlısı, genci ,kadını, kızı ,öğrenci ve  bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinip isimsiz kahramanlarımızı saygı ile ve rahmetle anıyoruz.
Sonsuza dek sürecek olan Cumhuriyetimizi her zaman bayram seviciyle kutlamak dileğiyle Cumhuriyet Bayramınız kutluyoruz. 
 Saygılarımızla
 Mehmet Ali ATAY     
        Başkan 
Çanakkale Kül. ve Day. Der.Yön.ve Den. Kurulları adına 28.10.22
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun