Haberler

18 03.2022 Tarihinde Anıtkabir'de yapılan tören

  • 19.03.2022
  • canakkale

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük  Önderimiz   Mustafa  Kemal  ATATÜRK,

Çanakkale Savaşları zaferinin 107 yıldönümü münasebetiyle, Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği olarak tüm Çanakkaleliler ve Çanakkale’ye gönül verenler ile birlikte huzurunuzdayız.

 

Bu zafer, vatanı ve bayrağı için  göğsünü siper edip emperyalist güçlere geçit vermeyen özgürlük ve  bağımsızlığı uğruna canlarını hiçe sayan atalarımızın; kanlarıyla,  sulayarak  büyük  inançla ve vatan,bayrak  aşkı ile vermiş oldukları  insan üstü mücadele sonucu elde edilen bir zaferdir.

 

Bu anlamda  Çanakkale;

  • Bir Ulusun özgürlük ve bağımsızlık için direnişin adıdır.
  • Kurtuluş mücadelemizin temel harcı konduğu, cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı yerdir.
  • Emperyalizmin tüm ordularının bir araya gelip de yıkamadığı bir kaledir.
  • Hangi dinden, hangi ırktan, hangi görüşten olursa olsun bu topraklarda emperyalizmin amaçları uğruna savaşan askerlerini, öldükten sonra bağrına basan ve bütün dünyaya insanlık dersi veren bir coğrafyanın adıdır.  

 

Atam, Heykellerini halatla yıkmaya  çalışan bazı gafillerle ve Montrö Bogazlar Sözleşmesin sıradan bir antlaşma gibi görenler Rusya Ukrayna Savaşında  Türkiye Cumhuriyeti  varlığı ve bekası için 1936  yıllında Sizin ve arkadaşlarının çetin mücadele sonucu  hayata geçirdiğiniz Montrö  Boğazlar Sözleşmesi dört elle sarıldılar.

Sizin ve arkadaşlarınızın  geleceği gören bir lider ve  devlet adamları niteliklerinizi , bir kere daha dost ve düşman görmüş oldu..

 

               Yüce Atatürk  Çanakkaleliler olarak; yolun yolumuz, andın andımızdır.

 

“Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyanın hafızasına kazıyan,  Cumhuriyetin kurucusu büyük asker ve devlet adamı olarak Sizin nezdinizde  , bu toprakları vatan yapmak ve  bayrağını  dalgalandırmak için Çanakkale savaşlarında canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, Çanakkale Zaferimizin 107'üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz.

 

Ruhlarınız  şad olsun…

                                                              Başkan Mehmet Ali ATAY 

Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği

Yönetim ve Denetim Kurulları adına

  • 18 03.2022 Tarihinde Anıtkabir'de yapılan tören