Haberler

Çanakkale Köprüsü Açıldı

  • 18.03.2022
  • alibalaban
Sn. Üyelerimiz / Hemşehrilerimiz,

Kurtuluş mücadelemizin temel harcı konduğu , cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı ve "Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyanın hafızasına kazıyan, Çanakkale Savaşları zaferinin 107. Yıldönümü 18 Mart 2022 günü açılışı yapılacak olan ; 1915  ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ  Ülkemizde  İstanbul dan sonra  Avrupa ile Asya kıtlarını birleştiren  ve dünyanın en uzun orta  açıklıklı  Asma Köprü ünvanlına sahip olup, uzunluğu 4608 m., Orta Açıklığı 2023 ,şerit sayısı Şerit Sayısı 2 x 3 Kule yüksekliği 318 m olup köprü ile birleşen  otoyolunun uzunluğu ise  toplam (Proje Uzunluğu 88 + 13 km) dir. Güzergâh Malkara - Çanakkale  olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde görevlendirilen Çanakkale Otoyol Köprüsü İnşaat Yatırım İşletme A.Ş., konsorsiyum ortakları Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi ile Güney Kore merkezli DL E&C) ve SK ecoplant firmaları tarafından tesis edilmiştir.
Bilindiği üzere Türklerin  Anadolu dan Trakya ilk  geçişleri 1261-1334  yılları arasında  çeşitli amaçlarla ve tarihlerde   olduğunu tarih kitapları biliyoruz O günlerden bugüne geçen sürede verilen mücadeleler ,dökülen kanlar, verilen şehitlerle  kazanılan zafer bugüne gelinmiştir.  Çağdaş Türkiyede; ; teknolojinin tüm nimetlerinde en iyi şekilde yaranabilmesi için  öncelikle tüm sektörlerde mevcut teknolojisini  geliştirmek , onları  üretmek ve  onları yerinde kullanmak suretiyle kurula bilirliğini  1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ   tesis etmek yerine getirilmiş önemli bir hizmettir. 
1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ öncelikle Çanakkale‘mizi, Türkiye’mize  hayırlara vesile olması dileğiyle ve öncelikle emeği geçen  Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımıza, Sn. AK Parti TBMM Grup Başkanımıza  ve  AK Parti Milletvekillerimize, katkı veren kamu ve özel sektör kuruluşlarına , konsorsiyum ortakları  Limak ve Yapı Merkezi ile Güney Kore merkezli DL E&C) ve SK ecoplant firmalarına şükranlarımızı sunuyoruz.  
Bu coğrafyanın bu güne varılışına  nedeni olan Kurtuluş mücadelemizin temel harcı konduğu , Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı ve Çanakkale Savaşları Şehit ve Gazilerimizi, bu savaşların büyük komutanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını bir kerede saygı şükran ve nimet anıyoruz.
Saygılarımızla 

Başkan Mehmet Ali ATAY
Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği
Yönetim ve Denetim Kurulları adına
  • Çanakkale Köprüsü Açıldı