Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

  • 07.03.2022
  • canakkale

Sn. Üyelerimiz ve hemşerilerimiz (Değerli Kadınlarımız /Can Yoldaşlarımız)

İnsan olarak dünyaya geliş anımızdan ölümüze kadar yaşam sürecinde, yaşadığı andaki konumunuzun /pozisyonunuzun getirdiği sorumlukla, varlıklarınızı, çeşitli duygu, düşünce ve sevgi saygı yoğunluğu içinde hissettiren, toplumsal/ bireysel olarak yaşamın her alanındaki zorluklarını, güzelliklerini, umutlarını her yönü ve sahip olduğunuz konumlarınız itibariyle en iyi şekilde yerine getiren Sizlersiniz! Atatürk ve Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklarınızı ve özgürlüklerle birlikte, toplumsal/bireysel yaşamımızın her anında var olacağınıza olan inancımızla, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Cumhuriyet kuruluş öncesi ve sonrası ile ülkemizin üniter sınırları ve bütünlüğünü sağlama için şehit olan kahraman kadınlarımızı rahmetle ve saygı ile anarken, şehit anaları, eşlerini ve yakını olan kadınlarımızın yaşadıkları tarifsiz duyguları ve özlemlerini hissederek onların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ayrıca kutluyoruz.

Rusya’nın; kendi yaşam haklarının tehdit edildiğini  ileri sürerek  dil ve din birliği olan  ve uzun yıllar birlikte yaşadıkları  ancak son 10 yıl içinde ulusal kimliği ile  yaşamaya çalışan   UKRAYNA’ya  acımasızca  savaş açarak , yuvalarını  yurtlarını çocuklarıyla  birlikte terk zorlanan , UKRAYNA’lı kadınlarını , ailelerinden ve ülkelerinden uzakta yaşamaya zorlamaktadır. Savaş şartları içinde yaşam ve sığınacak ülke bulma mücadelesi veren Ukraynalı kadınların da buruk bir şekilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ayrıca kutluyoruz.

Saygılarımızla

Mehmet Ali ATAY

Dernek Başkanı

  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü