Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

  • 30.08.2021
  • canakkale
Sn. Üyemiz ve Hemşerilerimiz
Bilindiği üzere Türk toplumu ; Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı; 03.kasım 1914 ile  09.Ocak 2016 tarihi süren  Çanakkale Savaşları Zaferle  tekrar millet olma ruhunu kazanması sonucu   yeni bir devlet  kurma yönündeki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesi   19 Mayıs1919 da  Mustafa Kemal in  Samsuna çıkışı ile yakılmıştır.Anadolunun çeşitli illerinde yapılan Millî Mücadele kapsamında  yirmi sekiz (28) kongre düzenlenmiştir. Bu kongrelerin  on üç (13) tanesi Sivas Kongresi öncesinde yapılmıştır. Diğer bir deyişle, Millî Mücadele, TBMM kuruluncaya kadar kongreler üzerinden yürütülmüştür. Hiç şüphesiz bu kongrelerin en önemlileri, Doğu kongreleri içinde yer alan Erzurum ve Sivas kongreleri ile Batı Anadolu kongreleri içinde değerlendirilen Balıkesir ve Alaşehir kongreleridir.Kongrelerde  de alınan kararlarla  yeni devletin ön çalışmaları ve  devlet yapısı oluşturtulmaya başlandığı bilinmektedir. Mustafa Kemalin ve arkadaşlarının  önderliğinde özgürlük, bağımsızlık güneşiyle birlikte yola çıkan Türk milleti 1915 ile1923 tarihler arasında o milli mücadele ruhuyla, mucizeler yaratmıştır. Millî mücadele ruhunun verdiği inançla 131.409 yaya asker ,37.687 atlı süvarı  ile 8.658 subayı katılımı ile oluşan  Türk  ordusu ve resmi kayıtlarda olmayan binlerce kadını, erkeği, gençi, yaşlısı  ile 26 Ağustos 1922’de başlayan (26 Ağustos tarihi Atatürk tarafından  özellikle seçilmiştir. 26 Ağustos  Alp Arslan tarafından kazanılan Malazgir zaferi nedeniyle)  büyük taarruz 99 yıl önce, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da, kazanılan   eşsiz bir zaferle taçlandırılmıştır. 
99 yıl öncesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi bugünde Akdeniz de, Ege de, Karadeniz de  boy gösteren ve boy göstermeye devam eden , emperyalist güçlere karşı, kazanılan  ve,Cumhuriyetin ilanından  önce Türk  tarih sayfalarına geçen  özgürlük ve bağımsızlık  adına çok önemli bir zaferin yaşandığı   tarihtir. Bu nedenle bu tarihsel süreç iyi okunmalı ve gelecek nesiller de çok iyi anlatılmalıdır
İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden askeri, sivili, yaşlısı gençi, kadını erkeği aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle, Saygı ile anıyoruz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nız kutluyoruz.
Saygılarımızla.

Mehmet Ali ATAY 
          Başkan
  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun